Παρά τον Covid 19 μια ακόμη ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητα αποδόθηκε στο έργο του Σχολείου μας: "Our STEAMulating Adventures".H ομάδα etwinning αποτελούμενη από τη Συντονίστρια ,Κουκουλάκη Πηνελόπη και τους εκπαιδευτικούς Kασάκη Μαρία,Καρπέτα Αικατερίνη,Ταμιωλάκη Γεώργιο,Γεωργακάκη Ελένη,Μαραυγάκη Γεωργία και Μπέτσιου Κωνσταντίνα υλοποίησε το έργο .
Το etwinning αναγνωρίζει έμπρακτα και επιβραβεύει αυτό για το οποίο ,όλοι οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου και τα παιδιά μας αγωνίζονται καθημερινά ,την ουσιαστική μόρφωση.
Σας παραθέτω την ενημέρωση,όπως τη διατύπωσε η Συντονίστρια του έργου,Κουκουλάκη Πηνελόπη.
Συγχαρητήρια σε μικρούς και μεγάλους!
Στο έργο μας που φέρει τον τίτλο ''Our STEAMulating Adventures'', συνεργαστήκαμε με έξι διαφορετικά σχολεία από Μάλτα, Πολωνία, Τσεχία, Βέλγιο και το Παλαιό Φάληρο. Από το σχολείο μας στις δραστηριότητες πήραν μέρος όλη η Δ` τάξη, τα τμήματα Ε1&Ε2 και το ΣΤ2 - συνολικά 110 μαθητές, δηλ. το 40% του μαθητικού μας δυναμικού.
Με δυο λόγια…
Κάθε σχολείο πραγματοποίησε τρεις(3) προκλήσεις STEAM, τις οποίες είχαν προαποφασίσει όλοι οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, με κατεύθυνση στις θετικές επιστήμες - ΄της Φυσικής, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Εικαστικών και των Μαθηματικών.
Συγκεκριμένα, το σχολείο μας πραγματοποίησε τις εξής δραστηριότητες:
Εγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού στην ταράτσα του σχολείου – επίσκεψη στο σχολείο της ομάδας Αίολος του τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Παν/μίου Κρήτης, μετρήσεις και πειράματα
Κατασκευή και δοκιμή αυτοσχέδιων αερόστατων - μετρήσεις σε σχέση με το υλικό , το μέγεθος και το βάρος των κατασκευών
Κατασκευή χάρτινης γέφυρας και δοκιμές στατικότητας και αντοχής με διάφορα υλικά
Εισαγωγική γνωριμία με τον κόσμο των stem – γνωριμία με τον κώδικα scratch και καθοδηγούμενη κατασκευή – συναρμολόγηση ρομποτικού οχήματος
Οι προκλήσεις – πειράματα παρουσιάστηκαν με διάφορους δημιουργικούς τρόπους, όπως αφίσα, κόμικς ή περιοδικό και τέλος μια εικονική διαδραστική έκθεση, αφού οι πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες που επέβαλε η πανδημία δεν μας επέτρεψαν τη φυσική παρουσίαση του έργου στο χώρο του σχολείου μας. Στην παρουσίασή μας, χρησιμοποιήσαμε ψηφιακά avatars για να δημιουργήσουμε μια αίσθηση αμεσότητας με τους μαθητές και το κοινό μας.
Η παρουσίαση μας
https://docs.google.com/presentation/d/e/2PACX-1vQYp5GFKNgPCDJJd-T1e2legBK4KrUhHG4Ndu4ctnNeJTX0ljfS2txNWnvMfPN85obZOhQBKn0gOQF5/pub?start=false&loop=false&delayms=3000#slide=id.g8a49bf920e_0_15